Sluit je ogen en stel je voor…

Je wandelt over het voetbalveld richting de door “de Peel Ballonvaarten” aangewezen ballon. Het voorjaarsweer is helder met hier en daar een wolkje. Je geeft je kaart af aan de piloot die samen met de crew bezig is de ballon te vullen met hete lucht. Je hoort het geluid van de brander die warme lucht de ballon in blaast.

Na een praatje neem je samen met slechts 6 anderen plaats in de door de ‘de Peel Ballonvaartencrew’ aangewezen plek. Wanneer iedereen in de mand staat, krijgt je nog enkele tips van de crew en inmiddels is de ballon geheel rechtop komen te staan. Hij wordt nu alleen nog op de plek gehouden door omstanders en de veiligheidslijn.
Vervolgens komt de ballon naast je los van het gras en gaat de lucht in.

Dan voel je een schokje en ook jouw ballon gaat omhoog. Het voetbalveld valt langzaam onder je weg. Voor je ontvouwt zich Weurt…. De Sluis…. het Dorpsplein… MFA het Kloosterhof….

Je hebt door het beperkte aantal personen ruim zicht op de omgeving.

Je voelt dat de luchtstroom de ballon meeneemt met de wind en je ziet een stukje Nijmegen onder je doorschuiven. Langzaam maar zeker lijkt in de mand de wind weg te vallen….

In de verte liggen de heuvels van Groesbeek en het Reichswald .
Terwijl de ballon steeds hoger klimt, wordt Weurt schuin onder je, steeds kleiner en kleiner…

Wilt u dit ook meemaken?

Koop nu Ballontickets voor deze schitterende ballonvaart. De Peel Ballonvaarten zorgt ervoor dat u mee kunt op vrijdagavond 24 mei 2019 vanaf ongeveer 19.00 uur. Na ruim 2 uur wordt u weer teruggebracht naar de vertrekplek in Weurt.

Ook is er een (beperkte) mogelijkheid om mee te gaan op een door hen verzorgde spectaculaire ochtendvlucht.
Met wat geluk geeft dit boven de ochtendmist een adembenemend gezicht. U stijgt op vlak voor zonsopgang en wordt na ruim 2 uur weer naar de vertrekplek in Weurt teruggebracht.

Omdat een ballonvaart een weersafhankelijk evenement is, houdt rekening met een uitwijkdatum: deze ligt in het weekend van 2 juni (precieze datum wordt door “De Peel Ballonvaarten” gegeven). Hierbij krijgt u wederom de gelegenheid om te vertrekken van het voetbalveld van WVW. De Route is natuurlijk afhankelijk van de windrichting.

Wanneer deze datum niet uitkomt, kunt u met “De Peel Ballonvaarten” een andere datum afspreken waarbij u vanuit een andere locatie vertrekt.

Prijs van een ticket is 175 Euro voor de avondvlucht of de ochtendvlucht.

U kunt contact opnemen met info@depeelballonvaarten.nl, via de contactpagina of een email naar NAG.100jaar@outlook.com. U krijgt dan van “De Peel Ballonvaarten” het informatiepakket met o.a. de algemene voorwaarden van hen en een inschrijfformulier.
De organisatie van de vlucht ligt volledig in handen van “De Peel Ballonvaarten”. Voor vragen kunt u terecht op de website van hen.  Ook de algemene voorwaarden zijn daar te vinden. Of neem vrijblijvend contact op via info@depeelballonvaarten.nl.

Voor exacte tijden e.d. of meer informatie,  mail met info@depeelballonvaarten.nl

Ballonvaart
Wanneer? 24 en 26 mei 2019
Tijd? Resp. 19:00  uur en 04:00 uur (Bepaalt de organisator)
Waar? Voetbalveld/Feesttent N.A.G. op terrein van voetbalvereniging WVW
Kosten? Kijkers gratis, deelname 175 Euro pp
Voor wie? Iedereen
Meer info? mail met depeelballonvaarten eventueel Wilbert op 100jaar@nagweurt.nl