Een ieder kent wel het tv-programma Maestro. Daar gaan ze op zoek naar een dirigent die probeert de maat te slaan en een muziekstuk goed ten einde te brengen. Maestro is het Italiaanse woord voor meester oftewel dirigent. Nu wordt ter gelegenheid van het 100 jaar bestaan van muziekvereniging N.A.G.  een Maestroconcert georganiseerd.
Dit Maestroconcert houdt in dat er bekende mensen uit onze gemeente en in het bijzonder uit onze Weurtse gemeenschap op de bok staan als dirigent.

De volgende personen verlenen hun medewerking aan dit Maestroconcert. Daphne Bergman onze eigen eerste burger van de Gemeente Beuningen, Frans Grefkens conciërge van de basisschool De Ruyter, Jan de Waal de Herder van onze Weurtse geloofsgemeenschap, Cristel Keijser mede-eigenaar van ontmoetingsplek Keijsergastvrij en natuurlijk mag net na de carnaval onze Dorstlustige Hoogheid Prins Berry niet ontbreken.
Zij zullen een muziekstuk dirigeren en samen met de Weurtse fanfare zorgen dat het muziekstuk klinkt zoals de componist het bedoeld had. Alle deelnemers aan dit Maestroconcert zijn minder bekend met het dirigeren.

De organisatie heeft samen met dirigent Herman van Teffelen voor elk persoon een passend muziekstuk gevonden. Het zijn muziekstukken geworden die te maken hebben met het beroep, bekendheid en voorkeur van de persoon.
De dirigenten in spe zullen door een vakjury worden beoordeeld en natuurlijk heeft het publiek ook een belangrijke stem.

Dit Maestroconcert zal een leuke en gezellige middag worden met natuurlijk een knipoog naar hoe moeilijk of hoe makkelijk het voor sommigen is om een maestro te zijn.
Aan het einde van de middag wordt bekend gemaakt wie de titel krijgt en Maestro van Weurt” wordt.

Maestroconcert
Wanneer? 24 maart 2019
Tijd? 14.00 – 17.00 uur
Waar? Ontmoetingsplek De Kloosterhof Weurt
Kosten? geen
Voor wie? Iedereen
Meer info? mail Marian: 100jaar@nagweurt.nl