Het Orkest Koninklijke Marechaussee, opgericht op 12 april 1950, is één van de acht militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht.

Het orkest is, in tegenstelling tot de orkesten van de Marine, Landmacht en Luchtmacht, geen harmonieorkest maar treedt op in fanfarebezetting. Professionele musici vormen de basis van het orkest. Reguliere marechaussees maken, voor zover de dienst het toelaat, deel uit van dit orkest.

De Marechaussee levert muziek op maat. Dit houdt in dat er altijd gekeken wordt naar het doel van het optreden. Naast de enkele tamboer of trompettist bij begrafenissen worden optredens verzorgd door ensembles variërend van een saxofoonkwartet, koperkwintet, combo met en zonder zang, de big band en uiteraard- het fanfareorkest.

Het orkest draagt de tradities, normen en waarden uit van het bereden wapen der Koninklijke Marechaussee,  bewaakt en vertegenwoordigt tevens het muzikaal Nederlands erfgoed door bij groot ceremonieel op te treden als fanfareorkest.

Het orkest is gelegerd in Apeldoorn op het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee.

Het Orkest Koninklijke Marechaussee staat onder leiding van chef dirigent, kapitein Peter Kleine Schaars. Vanaf mei 2017 tot heden is hij dirigent en artistiek leider van het Orkest Koninklijke Marechaussee.
Samen met de musici van het orkest zijn er al diverse muzikale hoogtepunten bereikt zoals een succesvol tournee naar Polen en het uitbrengen van de veteranen cd “Erkenning, waardering en zorg”.

Voor dit concert vragen wij de bezoekers om mee te helpen met de doppenactie. Spaar alle plastic doppen van bijvoorbeeld frisdranken en melkpakken en lever deze in tijdens het concert. Met het inzamelen van deze doppen steunen we stichting hulphond.
Zo helpt iedereen een handje in samenwerking met het Orkest Koninklijke Marechaussee.

Concert
Wanneer? vrijdag 22 maart 2019
Tijd? 20.00 uur
Waar? grote zaal Ontmoetingsplek De Kloosterhof
Kosten? € 5,00 Voorverkoop:
Coop Weurt en de Bruna Beuningen
Voor wie? iedereen
Meer info? mail met Krystel. M: 100jaar@nagweurt.nl